Selecteer een pagina

In Nederland wonen 16 miljoen onderzoekers. U heeft kennis over uw buurt, uw school, de wegen waarover u rijdt, het ondernemersklimaat in uw branche of regio, u weet de juiste mensen te vinden, u heeft ervaring met zorg en u bent daarnaast wellicht ook nog professional of expert op bepaalde terreinen, enz.
Die enorme hoeveelheid kennis en ervaring laat de kennis en ervaring van de overheid en bedrijfsleven en onderzoeksinstituten en universiteiten vaak (en steeds vaker) verbleken. Al was het alleen maar omdat het om andere, meer relevante vormen van kennis gaat.
Dit inzicht is niet alleen de basis onder onze stelling dat burgerkennis niet gratis kan zijn, het is tevens het fundament onder de diensverlening van antwoordvooroverheden. Iedereen kan meedoen. U hoeft bij ons geen diploma’s te hebben, geen certificaat te overleggen, er is geen ballotage, iedereen mag meedoen. Maar we zijn wel behoorlijk serieus. Wangedrag zal worden afgestraft. Niet door antwoordvooroverheden, maar door medeburgers.