Selecteer een pagina

Het was een rotweek. Soms weet ik het even niet meer, maar wel dat het altijd min of meer goed komt. “Elke keer de vernedering bij de instanties”, teleurstellingen verwerken, oplossingen zoeken, gaten dichten, het is een dagtaak waar ik na vier jaar graag ontslag van neem.

Veel overheden zijn zo opgesloten in hun eigen logica dat ze zich vervreemd hebben van de burgers aan wie ze diensten moeten leveren. Daarnaast is het opvallend hoe overheden en ook burgers soms lastig taaie praktijken onvoldoende signaleren of voor zich uit schuiven. Dit verdient de samenleving niet.

Antwoordvooroverheden.nl

Antwoordvooroverheden.nl, het platform voor taaie praktijken, maakt grootschalig luisteren naar burgers mogelijk. Zie het als het voortdurend peilen van wat burgers belangrijk vinden en tevens het ontdekken hoe overheden burgers, de samenleving, het beste kan helpen.

Het beleid voor de toekomst zit vaak verborgen onder de oppervlakte van de maatschappij. het platform taaie praktijken brengt deze diversiteit aan burgerkennis en zoekende overheid bij elkaar. Antwoordvooroverheden.nl staat dus voor een overheid, die zich verbindt met en luister naar de samenleving en de kracht van de samenleving benut. Dit is de manier om samen aan de slag te gaan met taaie praktijken.